lördag 28 augusti 2010

Svårtolkad Förbudskylt

Häromdagen kom Lempa åkandes med taxin i det lilla samhället Trollbäcken i Tyresö...det har anlagts ny och fin gatubeläggning och det lilla centrumet har snyggats till med P platser och vändslinga för bussar bl.a....men Lempa reagerade på en ny förbudskylt som ska gälla in till höger på bilden...alltså endast bussarnas väg när det skall vända runt i en högersväng...sitter felplacerad!

Lempa fick lära sig en gång i tiden att alla vägmärken skall sitta på vägens/gatans högra sida eller på båda sidor...aldrig endast på vänstra sidan som i det här fallet...då gäller det inte juridiskt sett!

Alltså kan man faktiskt tolka det som att det är förbjudet att köra igenom rakt fram dock ej buss som endast får köra där då...och övriga får ( juridiskt sett ) svänga till höger om skylten vilket inte är riktigt meningen...visserligen sitter den en liten bit in till höger i planteringen men den är lik förbaskat på fel sida...

Det finns an trottoar ( ni ser lite av den längst till höger i bild ) där anser Lempa att den skall vara placerad...det roar Lempa att studera folks beteende...så inom ca 5 min var det 2 st bilister som frågade om endast bussar får köra där nu...och ett flertal såg osäkra ut...några till och med vände!

Men med lite sunt bondförnuft så kanske man förstår vad som gäller...men som sagt den är egentligen felplacerad...Någon som tycker Lempa är petig eller håller med honom?

(Uppdatering:...Ett par dagar efter Lempas påpekande sitter nu skylten ca 5-6 m längre in till höger...fortfarande på fel sida men helt okey tycker Lempa.)

3 kommentarer:

Pixlar sa...

Reagerade för några år sedan att man satte upp fina nya kollisionssäkra stolpar för belysning, skyltar och annat. Snart var man där, om inte direkt, och monterade betongplintar och räcken runt dem! Inte speciellt krocksäkert. Rondeller som förr skulle vara släta och mjuka i mitten för fin sikt runt om och vara "avkörningssäkra" finns det någon rondell som inte är utsmyckad med plåt, järn och betong eller växter och planteringar där sikten är noll runt om, dessutom är det alldeles för liten diameter på de många av dem för att fungera som det var tänkt med rondeller.

Hasse sa...

Jag håller med, retar mig på den när jag sitter och väntar på bussen på väg till jobbet.

Milla sa...

Tycker att hela området har blivit plottrigt!!!